TÖLTS EL VELÜNK EGY HETET A DOBRODA ZENEKAR TÁBORÁBAN!

Bízva a mögöttünk álló járvány elvonulásában, a nyitásban és egy új élet felvirágzásában a Dobroda Zenekar meghirdeti az első Dobroda Táborát 2021. július 5-től 10-ig!
Gyere Te is, pihenj, töltődj fel, lazíts, tanulj és érezzük jól magunkat együtt!
Kérjük, jelentkezésed előtt feltétlenül tájékozódj, olvasd el a tudnivalókat!

Gyakran felmerülő kérdések

Őszintén szeretnénk egy olyan népzenei tábort szervezni, ahol ugyanolyan fontosságot kap a kikapcsolódás, a lazítás, a pihenés és a zenetanulás. Szeretnénk könnyen teljesíthető zenei feladatokat adni, egyben olyan programokkal fűszerezni a zenetanulást, amelyek emlékezetessé teszik mindenki számára ez az egy hetet!

Oktatott tájegységek:
Dunántúl (Bogyiszló), Felső-Tisza vidék (Szatmár), Vízmellék (Ádámos)

Oktatott hangszerek:
Ének - Szatmár és Vízmellék
Oktató: Bartók Boglárka
Kezdő hegedű - Bogyiszlói tánczene (legalább 2 év előképzettség szükséges)
Oktató: Pozsonyi Balázs
Haladó hegedű - Felső-Tisza vidék (Szatmár), Vízmelléki tánczene (Ádámos)
Oktató: Ifj. Gelencsér János
Brácsa - Felső-Tisza vidék (Szatmár), Vízmelléki tánczene (Ádámos)
Oktató: Gólya Péter
Nagybőgő - Felső-Tisza vidék (Szatmár), Vízmelléki tánczene (Ádámos)
Oktató: Szabó István
Cimbalom - Felső-Tisza vidék (Szatmár), Vízmelléki tánczene (Ádámos)
Oktató: Gólya Márton 

A táborlakók faházakban, 6 férőhelyes szobákban lesznek elhelyezve, illetve a sátrazás szerelmesei is lehetőséget kapnak a nomád életre. Férfi-női zuhanyzó, mosdó kevert vízzel, wc áll rendelkezésre folyamatos műszaki felügyelet mellett. Közös használatra nagyobb helyiségek is a rendelkezésünkre állnak.
A tábortól nem messze (gyalog néhány perc) szupermarket, gyógyszertár található, a tábor közvetlen kijáratától néhány méterre  helyijárat autóbusz-megálló.
A környéken csodaszép kiránduló célpontok (Pl. Karancs, Salgó vára, Somoskő).

A tábor napi 3 étkezést biztosít. A reggeli svédasztalos hideg ételekkel és egy meleg opcióval. Az ebéd 2-3 fogásos, a vacsora 1-2 fogásos. Természetesen saját szendvics, hideg konzerv fogyasztható, de az önálló sütés-főzés, mosogatás szigorúan tilos! Innivalóról, ásványvízről feltétlen gondoskodjon mindenki, mert a csapokból kevert víz folyik. A tábor vezetése is biztosít ásványvizet, ha valakinek elfogyna.
Meg tudjuk oldani a speciális étkezést is (egészségi állapot miatti diéták, szokás-, vagy világnézeti okok miatti eltérő étrendek), így kérjük, a jelentkezési lap kitöltése során jelezzétek, ha ilyen igényeitek vannak! Ezek teljesíthetőségéről visszajelzést adunk!
Megoldható, ha valaki előre elkészített ételt hoz saját részre lefagyasztva, akkor ezt a tábor üzemeltetője fagyasztva eltárolja, és a kért étkezésnél felmelegíti.

A tábor kerítéssel védett területen helyezkedik el, a szobák zárhatók. Bármilyen egészségi probléma esetén biztosított az orvos elérhetősége. Baleset esetére a Magyar Vöröskereszt képzett, felszerelt elsősegély-nyújtói állnak azonnali segítség érdekében készenlétben.
Természetesen az adataid biztonságáról is gondoskodunk, erről részletesen az Adatvédelmi Tájékoztatónkban olvashatsz!

Tarjáni Gyermektábor
3100 Salgótarján,
Tóstrand Hétvégi Telep
Google maps: https://goo.gl/maps/a848SuJJdk1xG5DG9

Faházas szálláshelyen                   11.500.-/fő a teljes hétre
Táborhely:                                                  5.000.-/fő a teljes hétre
Reggeli:                                                        1.200.-/adag
Ebéd:                                                               1.800.-/adag
Vacsora:                                                       1.500.-/adag
Oktatás, szervezés:                            9.000.-/fő a teljes hétre
Oktatás, szervezés
kísérőknek, műkedvelőknek:   4.500.-/fő
A több  (legalább 10) gyermek felügyeletét vállaló felnőttek részére ingyen biztosítjuk a tábor minden szolgáltatását!
A fentiekből kiszámolható, hogy aki például teljes ellátást kér a hétfői ebédtől a szombati reggeliig és faházban lakik, ő 42.500.-Ft-ot fizet 5 napra szálláshellyel és a szervezési, oktatási díjjal együtt. De ha nem minden étkezést kér valaki, és esetleg sátorban lakik, neki sokkal kisebb költségekkel kell számolnia. Tehát lehet matekozni, a jelentkezés leadása után pontos kalkulációt küldünk a részvételi díjról és a befizetetndő előlegről.
A teljes részvételi díjnak a tábor kezdéséig be kell érkeznie a Dobroda Kulturális és Művészeti Egyesület bankszámlájára, amiről minden esetben számlát állítunk ki.
A fentieken kívül táborlakóktól napi 400.-Ft idegenforgalmi adót kell kérnünk ezeken felül. Mindazok, akik munkahelye igazolja, hogy közfeladatot látnak el, a diákigazolvánnyal rendelkezők, a 18 éven aluliak, valamint a salgótarjáni állandó lakhellyel rendelkezők mentesülnek az idegenforgalmi adó megfizetése alól.
Legnagyobb sajnálatunkra a fenti kivételek nem vonatkoznak a nem magyar állampolgárokra, tehát aki pl. Szlovákiából érkezik neki mindenképpen kell IFA-t fizetnie.

Rossz hírünk a dohányosoknak, hogy nem dohányozhatnak a tábor területén semmilyen dohányzó eszközzel.  A tábor közintézménynek minősül, így ezen a körülményen nem tudunk változtatni. Ki kell fáradni a kapun kívülre és ott lehet. Alkoholt a 18 éven felüliek kellően visszafogott mértékkel fogyaszthatnak, de kérünk mindenkit, hogy ezzel se rossz példát, se kellemetlenséget ne okozzanak azoknak, akik kimaradnak ebből!
Természetesen a 18 éven aluliak alkohol fogyasztásával és az illegális drogokkal kapcsolatban zéró toleranciát tanúsítunk, mint ahogy az egyéb törvénysértő magatartással szemben is. Ez utóbbiak azonnali kizárást és rendőrségi eljárást vonnak maguk után.

A tábor nagy felelősséggel jár számunkra, ezért kérjük, hogy mindenki nyugodt időtöltése és a biztonságunk érdekében tartsuk be az Általános Szabályzatunkat és a tábor üzemeltetőjének a Házirendjét! Fontos, hogy a tábor üzemeltetője is jó emlékekkel zárja ezt a hetet, hiszen jövőre a fentieken kívül kőházas elhelyezést is szeretnénk biztosítani, illetve a tábor szakmai célját a néptáncra és egyéb alkotóművészetre is kiterjeszteni. 
Ügyeljünk a rendre, a tisztaságra.
Szeretnénk, ha mindenki biztonságban lenne, ezért kérjük, minden esetben jelezzétek valakinek, ha elhagyjátok a tábor területét! A 18 éven aluliak természetesen felnőttnek szóljanak, a felnőttek pedig egymásnak.
Kérjük, azonnal jelezd, ha bármilyen rendellenességet, rendzavarást, problémát észlelsz, hogy a lehető leggyorsabban tudjunk segíteni a helyzeten.
Ha mindannyian felelősséggel járunk el, szuper hetet tudunk csinálni!

A 18 éven felüliek táborba történő belépése kizárólag védettségi igazolvány birtokában lehetséges! A Szlovákiából érkező vendégeinktől elfogadjuk a szlovákiában elkészült hivatalos papír-alapú védettségi igazolást is, illetve ennek hiányában egy friss PCR tesztet.
A maszkviselés az adott időpontban érvényben lévő szabályok szerint lesz előírt. Kérjük, legyen mindenkinél maszk, hiszen a tábornak lehetnek olyan programjai, amelyek ennek viseléséhez kötöttek, illetve a tábor elhagyásakor is legyen kéznél, mert lesz olyan helyzet, amikor fel kell venni.

The website was created with Mobirise